Onderhoud

Na verloop van tijd kunnen sieraden iets minder gaan stralen. Dit komt omdat zij bijvoorbeeld in aanraking komen met andere oppervlakten en andere producten. Om zo lang mogelijk te genieten van de glans van sieraden hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Zorg dat je voordat je gaat slapen je sieraden opbergt. Gedurende je tijd in dromenland beweeg je meer dan je beseft. Hiermee loop je het risico ergens achter te blijven hangen en dat zou zonde zijn! Ook door het vet van je huid kan je sieraad haar glans verliezen.

  • Probeer zo veel mogelijk om vloeistoffen te vermijden. Lekker in bad met veel sop en een masker op je gezicht? Of klaar voor de grote voorjaarsschoonmaak? Zorg dat je vooraf je sieraden af doet. In zeep en olies zitten bepaalde stoffen die goud en edelstenen kunnen aantasten.

  • Ook bij andere fysieke klussen is het raadzaam om na te denken of je de sieraden om wilt houden. Vintage sieraden zijn kwetsbaar. Een dagje in de tuin werken, een lesje bodypump in de sportschool of een hut bouwen met je neefje? Misschien verstandig om even na te gaan of je je sieraden misschien heel even af kunt doen.

  • Sommige edelstenen zijn erg gevoelig voor zonlicht en kunnen zelfs verkleuren. Heb jij een heerlijke vakantie naar de zon gepland? Misschien is het verstandig je sieraden thuis te laten of pas in de avond tevoorschijn te halen. 


Zijn je sieraden toch wat dof geworden? Dan kun je het volgende doen. Poets met een zachte doek het goud op. Je zult zien dat ze haar glans meer terug gaat krijgen. Diamanten en stenen kun je ook oppoetsen met een doek. Nog niet het gewenste effect? Doop ze dan onder in een badje met lauwwarm water en groene zeep. Poets vervolgens met een zachte tandenborstel het vuil van de steen af, spoel het af en dep het sieraad droog.

Indien een ring erg vervuild is neem dan contact met ons op. In overleg met onze goudsmid gaan we gericht op zoek naar een oplossing.