Veelgestelde vragen

Hoe vaak wordt de collectie aangevuld?

Via onze website en social kanalen wordt de aankomende batch aangekondigd. Niets missen? Zorg dan dat je ons volgt en zet je notificatie aan!

Wanneer wij nieuwe ontdekkingen hebben gedaan willen wij deze het liefst zo snel mogelijk delen. Toch heeft onze goudsmid vaak nog enige tijd nodig om een sieraad weer te laten stralen als nooit te voren. Op zoek naar iets specifieks? Neem dan altijd contact met ons op! Misschien staat de perfecte ring nog niet online, maar hebben we haar al wel binnen..

Waar kan ik de collectie zien?

Op dit moment zijn onze sieraden enkel online te vinden. Door middel van divers beeldmateriaal hopen we iedereen een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven van onze sieraden. Bij specifieke vragen over onze sieraden kan er contact met ons worden opgenomen via telefoon, e-mail via onze socials. 

Doen jullie aan samenwerkingen?

Ja, The Vintage Company staat altijd open voor eventuele samenwerkingen! Stuur een e-mail naar contact@thevintagecompany.nl met het voorstel en we komen hier zo snel mogelijk op terug.

Hoe kan een bestelling worden geretourneerd?

Een bestelling mag binnen de termijn van 14 dagen worden geretourneerd. Dit gaat in vanaf de dag waarop de bestelling is ontvangen. Het retourlabel dient aan het sieraad bevestigd te zijn en in de originele verpakking (sieradendoosje) te worden teruggestuurd. Indien dit in een andere verpakking wordt gedaan behoud The Vintage Company het recht de kosten van het sieradendoosje in mindering te brengen van het totaal te restitueren bedrag.

De retour kan worden aangemeld via het online formulier op de website. Vervolgens kan de bestelling worden geretourneerd aan het daar aangegeven adres. De verzendkosten zijn voor eigen rekening. The Vintage Company adviseert de zending verzekerd te versturen, aangezien de verzender verantwoordelijk is voor de zending tot deze ontvangen is door The Vintage Company.

Retouren worden na ontvangst door The Vintage Company binnen 5 werkdagen verwerkt. 

Hoe kom ik achter mijn ringmaat?

Om zo makkelijk en correct mogelijk de juiste ringmaat op te kunnen meten hebben we een ontzettend handig meet-tooltje beschikbaar, een Sizer! Bestel deze gemakkelijk hier!

Telefonische klantenservice:

+31 (0)850046612

Openingstijden Klantenservice:

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 14:00 uur

Informatie

Betaling & Verzending

Betalingsmogelijkheden
The Vintage Company biedt de volgende betalingsmogelijkheden:

- iDeal
- Achteraf betalen via Klarna
- Creditcard (Mastercard, Visa & American Express)
- PayPal
- Bancontact

Betalingsveiligheid
The Vintage Company heeft geen toegang tot eventuele bankgegevens. Alles wordt automatisch overgedragen naar de betaalmeester via een versleuteld en beveiligd systeem. Ook in het geval van restitutie zijn de gegevens niet volledig zichtbaar. Levering
The Vintage Company levert overal ter wereld! Binnen Nederland & België verzenden wij gratis en maken wij standaard gebruik van de service van PostNL. Mocht er de voorkeur worden gegeven aan een andere verzender, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bestellingen waarbij er gekozen is voor een van de verstelmogelijkheden, en dus anders is dan de originele maat, gaan eerst nog naar onze goudsmid. Het verstellen van een ring duurt gemiddeld 5 werkdagen. 

Wij kunnen niet garanderen dat wanneer een bestelling The Vintage Company verlaat deze ook de volgende werkdag geleverd wordt. Wij zijn hierin afhankelijk van de verzendmaatschappijen. Gemiddeld duurt verzending binnen Nederland 1 tot 2 werkdagen. 

Internationale bestellingen
Voor het versturen van internationale bestellingen maken wij binnen Nederland gebruik van PostNL welke het vervolgens overdraagt een de lokale vervoerder van het desbetreffende land. Benieuwd hoe lang de verzending naar een specifiek land duurt of de eventuele verzendkosten? Neem contact met ons op via telefoon, per e-mail of onze social kanalen en we kijken het graag na.

Alle mogelijke extra douane-/inklaringskosten als gevolg van internationale zendingen zijn niet voor rekening van The Vintage Company. 

Tracking Informatie
Per e-mail worden er updates gestuurd over de levering van je pakket. Geen e-mail ontvangen? Controleer de spambox! 

Garantie

The Vintage Company biedt 30 dagen garantie op al haar producten. Bij de ontvangst van de bestelling is de consument zelf verantwoordelijk voor het controleren van het product. Indien er een verkeerd product is geleverd of deze gebreken vertoond dient dit binnen 48 uur schriftelijk kenbaar te worden gemaakt bij The Vintage Company. Retournering van het product dient in de originele staat en verpakking te gebeuren.

Een product kan enkel in de originele maat worden geretourneerd. Wanneer er gebruik is gemaakt van een van de verstelmogelijkheden vervalt het recht tot retourneren.

Het verstellen of repareren van sieraden van The Vintage Company door een externe partij (of zelf) is op eigen risico. De garantie bij the Vintage Company komt hierbij compleet te vervallen.

Onderhoud

Na verloop van tijd kunnen sieraden iets minder gaan stralen. Dit komt omdat zij bijvoorbeeld in aanraking komen met andere oppervlakten en andere producten. Om zo lang mogelijk te genieten van de glans van sieraden hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

- Zorg dat je voordat je gaat slapen je sieraden opbergt. Gedurende je tijd in dromenland beweeg je meer dan je beseft. Hiermee loop je het risico ergens achter te blijven hangen en dat zou zonde zijn! Ook door het vet van je huid kan je sieraad haar glans verliezen.

- Probeer zo veel mogelijk om vloeistoffen te vermijden. Lekker in bad met veel sop en een masker op je gezicht? Of klaar voor de grote voorjaarsschoonmaak? Zorg dat je vooraf je sieraden af doet. In zeep en olies zitten bepaalde stoffen die goud en edelstenen kunnen aantasten. Ook bij andere fysieke klussen is het raadzaam om na te denken of je de sieraden om wilt houden. Vintage sieraden zijn kwetsbaar. Een dagje in de tuin werken, een lesje bodypump in de sportschool of een hut bouwen met je neefje? Misschien verstandig om even na te gaan of je je sieraden misschien heel even af kunt doen.

- Sommige edelstenen zijn erg gevoelig voor zonlicht en kunnen zelfs verkleuren. Heb jij een heerlijke vakantie naar de zon gepland? Misschien is het verstandig je sieraden thuis te laten of pas in de avond tevoorschijn te halen. 


Zijn je sieraden toch wat dof geworden? Dan kun je het volgende doen. Poets met een zachte doek het goud op. Je zult zien dat ze haar glans meer terug gaat krijgen. Diamanten en stenen kun je ook oppoetsen met een doek. Nog niet het gewenste effect? Doop ze dan onder in een badje met lauwwarm water en groene zeep. Poets vervolgens met een zachte tandenborstel het vuil van de steen af, spoel het af en dep het sieraad droog.

Indien een ring erg vervuild is neem dan contact met ons op. In overleg met onze goudsmid gaan we gericht op zoek naar een oplossing.